2019

De Gemeenschap

Christine van Stralen, de musical

Credits

regie: Roy Peters
tekst: Rob de Graaf
spel: Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein & Floyd Koster
muziek: Rutger de Bekker
kostuums: Marrit van der Burgt

meer informatie: www.degemeenschap.nu

Ooit was ze een one-hit-only zangeres – nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde de ster die ze wilde zijn in lichtgewicht dramaseries van de commerciële omroep – nu zit ze meestal thuis, met haar twee honden. Christine van Stralen: wie kent haar nog?

Drie mannen willen alles weten van deze grote, blonde vrouw. Talkshow of therapeutische sessie, verhoor of vriendschappelijk contact – wat het ook is, deze drie zijn pas tevreden wanneer de vrouw met wie ze in gesprek zijn gegaan als een uitgeperste citroen in de hoek ligt, klaar om voorgoed te worden vergeten. Ze heeft alles gezegd en alles is vervlogen. Haar ondervragers kunnen tevreden zijn.

Christine van Stralen, de musical is een confronterend estafette-interview, waarin zowel feit en fictie als reflectie en emotie voortdurend door elkaar lopen. In onze openbaarheidscultuur praten we zonder terughoudendheid over alles wat we vinden en voelen. We zijn ons daarbij voortdurend bewust van de boodschap die we de wereld in sturen. We construeren een beeld van onszelf en van ons leven – en dat beeld houden we voor de werkelijkheid. Het masker is ons gezicht.

Mooie vermelding

In juni 2020 hebben theatercritici van NRC hun eigen acteursfavorieten gekozen van afgelopen seizoen. Dit omdat het toneelgala in september niet door kan gaan, waar normaliter de toneelprijzen worden uitgereikt. Elisabeth Oosterling koos Floyd Koster in haar top 3 voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) voor zijn rol in Christine van Stralen, de musical.

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper