2014

FLOYD&HENKE

DOUBLE BILL: FLOYD&HENKE

Credits

#FLOYDS BE LIKE
spel & concept: Floyd Koster
tekst: Helena Hoogenkamp
begeleiding: Stephanie Louwrier
techniek: Elisabeth Kaldeway

ONDER WOLVEN
spel & tekst: Henke Tuinstra
begeleiding: Mara van Vlijmen
techniek: Elisabeth Kaldeway

Het niet kunnen, maar het wel willen. Die pogingen. Het blijven proberen. En dat het dan misschien stiekem wèl een beetje lukt. Een double bill als een ode aan de tegenslagen van het leven. Floyd en Henke maakten twee opvallende solo’s over de waan van de dag en over hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. Humor, een kritische noot én een liedje; het komt allemaal voorbij.

Henke Tuinstra en Floyd Koster zijn in 2014 afgestudeerd aan de Acteursopleiding in Utrecht. Al snel was voor hen duidelijk dat ze hun krachten moesten bundelen. Ze delen dezelfde visie, humor, inspiratie. Ze hebben een gemeenschappelijke kijk op de wereld die ze graag delen met het publiek. Ze maken associatief en beeldend theater met een scherp randje.

Nú in de vorm van een double bill waarin ze een ode brengen aan het mislukken. Hierna werken ze samen aan een festivalvoorstelling. Deze afstudeersolo’s waren los van elkaar te zien in Theater Kikker in de HKU: I am a solo-week in oktober 2014, wegens succes laten we ze nu gebundeld nog eens zien.

© Anna van Kooij

© Anna van Kooij

© Anna van Kooij

© Anna van Kooij

© Anna van Kooij

© Anna van Kooij