2023

de Toneelmakerij // Urban Myth

IN KLEUR 8+

Credits

regie: Timothy de Gilde
tekst: Anton de Bies, Sharona Maguette Diop, Idi Lemmers, Maggie Schmeitz
spel: Floyd Koster, Anton de Bies, Yamill Jones, Quiah Shilue, Sharlee Daantje
gastvrouw: Jeritza Toney

Vier nieuwe theaterteksten over het koloniale verleden van Nederland

De Toneelmakerij, Theater De Krakeling en Urban Myth organiseren van 28 juni t/m 1 juli opnieuw een feestelijke en theatrale Keti Koti-viering voor de hele familie met verhalen en een traditionele maaltijd. 

Anton de Bies, Sharona Maguette Diop, Idi Lemmers en Maggie Schmeitz schrijven vier nieuwe theaterteksten die laten zien dat het koloniale- en slavernijverleden nog steeds merkbaar is in het heden. Gastvrouw Jeritza Toney neemt jong en oud mee in een bijzondere theatermiddag/avond met lekker eten, goede gesprekken, mooie muziek en wie weet eindigen we samen op de dansvloer.

IN KLEUR geeft ruimte aan thema’s die tot nu toe weinig aandacht kregen binnen het Nederlandse jeugdtheaterrepertoire. Deze verhalen vullen ons collectief geheugen aan, zodat deze omvangrijke geschiedenis voortleeft bij kinderen en jongeren van nu.

Recensie:

“Hartverwarmende Keti Koti viering. De teksten van Anton de Bies, Sharona Maguette Diop, Idi Lemmers en Maggie Schmeitz worden enthousiast vertolkt door een uiterst energieke spelersgroep bestaande uit Floyd Koster, Anton de Bies, Yamill Jones, Quiah Shilue en Sharlee Daantje. Hartverwarmend en voorbeeldig. Het hele team verdient een compliment voor deze prettig laagdrempelige viering die ondanks de tragische aanleiding een mooi en feestelijk karakter heeft. Chapeau!”

Lees hier de recensie: www.scenes.nu/nieuws/hartverwarmende-keti-koti-viering

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper