2016

Theater Sonnevanck

Is dit het nou? (10+)

Credits

regie: Janneke de Haan
spel: Karlijn Hamer, Floyd Koster, Rik Witteveen
tekst: Wessel de Vries
decorontwerp: Geartsje van der Zee
muziek: René Thie, Kaveh Vares

Bennie, Willie en Adriana hebben een probleem: ze vinden dat het leven tegenvalt. Gisteren gingen ze nog lasergamen op een verjaardagsfeestje. Heel vet! Of… is dat nepgeweer eigenlijk best suf? En wat hadden ze zich verheugd op hun vakantie naar Italië. Maar dat is toch ook geen New York of Tokyo.

Vandaag gaat het gebeuren. Ze staan in alle vroegte op het station. Vlug in de eerstvolgende trein richting… Waar gaan ze naartoe? Ze hebben eigenlijk geen idee. Ze hebben niet eens een kaartje gekocht. Maar ze vertrekken, op zoek naar spanning en avontuur.

Is dit het nou? is een muzikale roadtrip met elektronische beats, verdrietige aria’s en popsongs bij het kampvuur. Over drie vrienden op zoek naar spectaculaire ervaringen, bloedstollende belevenissen en interessante mensen. Kunnen ze hun verwachtingen waarmaken? En is hun vriendschap sterk genoeg voor zo’n avontuur?

Is dit het nou? won in december 2015 de muziektheaterwedstrijd 2Scoremusictheatre, een wedstrijd voor jonge makers georganiseerd door de Nederlandse Reisopera, ArtEZ Conservatorium, Kameroperahuis en Theater Sonnevanck.

© Edwin Deen

© Edwin Deen