2015

BonteHond

KNOW ME (12+)

een pleidooi voor eigenheid en het lef om af te wijken

Credits

regie: René Geerlings
spel: Maurits van den Berg, Floyd Koster, Joep Hendrikx
tekst: Sofie Tseng
muziek: William Bakker
decor: Marijn Akkermans

meer info: www.bontehond.net/voorstellingen/know-me

Stel je voor, je bent een jongen van 15 jaar met vuurrood haar en een voorliefde voor Maria Callas.

Je hebt een moeder die alleen aan zichzelf denkt en een bully die er alles aan doet om je klein te krijgen. En dan woon je ook nog eens in Almere. Zie dan nog maar eens trouw aan jezelf te blijven. Maar als alles uitzichtloos lijkt krijgt hij hulp from outer space in de vorm van Klaus Nomi.

Know Me is een beeldende muziektheatervoorstelling over anders zijn en de kracht van kwetsbaarheid, over karaktermoord en veerkracht. Want om echt jezelf te zijn, hoe raar of afwijkend ook, daarvoor moet je wel heel veel moed hebben.

Deze middenzaalvoorstelling ging in september 2015 in première. Wegens succes ging Know Me in februari 2017 in reprise, Naast de openbare speeldata zal Know Me veel besloten schoolvoorstellingen spelen door heel Nederland en België.

Gisteren Know me gezien. In mijn pubertijd luisterde ik veel naar Klaus Nomi. Dankzij deze voorstelling heb ik hem in het echt gezien. Ik heb met tranen in mijn ogen staan joelen. Prachtig dekt de lading niet. Dit is wat theater moet zijn. Spannend, grappig, ontroerend en verrassend. De voorstelling overstijgt het genre grandioos. Je mag best weten dat ik een flink potje heb zitten janken erna. Het herinnerde me eraan waarom ik theater wilde maken. Dat is een tijd geleden dat een voorstelling dat voor elkaar kreeg.”ELFIE TROMP, theatermaker en columnist

© Kamerich & Budwilowitz

© Kamerich & Budwilowitz

© Kamerich & Budwilowitz

© Kamerich & Budwilowitz

© Kamerich & Budwilowitz

© Kamerich & Budwilowitz