2021

De Gemeenschap

Naar Paramaribo

Credits

regie: Roy Peters
tekst: Rob de Graaf
spel: Dwayne Toemere, Floyd Koster & Kevin Klein
decor: Marcel Kranendonk
licht: Coen Jongsma
kostuums: Marrit van der Burgt & Karen de Meijer
muziek: Rutger de Bekker
foto: Casper Koster

Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Vanuit het kille Nederland zien ze een land voor zich waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler.Daar willen ze heen!


Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is het een exotisch, trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? Hoe zichtbaar zijn de sporen er nog van kolonialisme en slavernij? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen? In kleuren die nu eens zoet en dan weer fel en hard zijn schilderen de drie vrienden hun land van verlangen.

Naar Paramaribo is een swingende politieke komedie waarin, tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.


De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en queer.


meer informatie:
www.degemeenschap.nu/voorstellingen/naar-paramaribo

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper