2022

DOX / de Toneelmakerij

The Hot Peaches

Credits

Door DOX en de Toneelmakerij
regie: 
Timothy de Gilde
tekstenMagne van den Berg
regieassistent: 
Isalinde Glerum
spel:
Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan, Jonathan Brito, Floyd Koster
componist
Jeremia Jones
choreograaf: 
Melvin Fraenk
dramaturgie
Khadija El Kharraz Alami
kostuums:
Sabine Staartjes
lichtontwerp: 
Tim van ’t Hof

Welkom bij de Peach party vol schmink, glitter en glamour. The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor een nieuwe coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX. Deze voorstelling toont niet alleen de rolmodellen on-stage maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. The Hot Peaches is een uitnodiging aan het publiek: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.

The Hot Peaches reisden tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.

Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren 70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud.

meer informatie:
https://wijzijndox.nl/production/the-hot-peaches


“De queer pride spat van het podium, in het innemende, aanstekelijke en bij vlagen aangrijpende The Hot Peaches, met veel zang, dans en drag, plagerige publieksinteractie (door een hilarische Floyd Koster), filmclassic-pastiches en een scala aan geweldige, oogstrelende kostuums en pruiken, met veel felle neon en suggestief bloot.”
– Theaterkrant

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper

© Sanne Peper