2022

Aluin

Twelfth Night

Credits

regie: Victorine Plante
tekstbewerking: Ayden Carlo
spel:
Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman, Sharlee Daantje
componist
Willem Friede
kostuums:
Anouk van Schie
decor: 
Marcel Dolman

In deze sombere dagelijkse realiteit geeft Theatergroep Aluin je de mogelijkheid om te ontsnappen naar Illyrië, waar je als publiek ondergedompeld wordt in een wereld vol romantiek, muziek en gender fluïditeit.

Twelfth Night is door William Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Toentertijd werden alle rollen in Engeland door mannen gespeeld, hierdoor kregen de liefdesscènes en genderverwarring een extra laag in de voorstelling.

Aluin neemt deze Shakespearetekst opnieuw onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin een ding zeker is, de liefde overwint altijd!

meer informatie:
www.aluin.nl/voorstelling/twelfth-night/


Recensies


“In de regie van Victorine Plante maakt Aluin er een lekker vet over de top gespeelde show vol afwisseling van waarin de meeste acteurs dubbelrollen spelen en de genders bevrijdend door elkaar lopen. […] Geweldige rollen zijn er voor de nar Feste (Floyd Koster) die ook prachtig gevoelig kan zingen, Malvolio (Jilles Flinterman) die van hoofdbediende transformeert in een overambitieuze testosteronbom en tante Toby (Jaike Belfor).” – Theaterkrant


“Geweldig getimede grappen, dubbelzinnige opmerkingen en muzikale hoogstandjes van de zeer charismatische cast. […] In de bewerking van schrijver Ayden Carlo is genderexpressie hier de norm: zo wordt de nar Feste (een hilarische rol van Floyd Koster) met non-binaire voornaamwoorden aangesproken.” – de Volkskrant